אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> דיני צרכנות ותיירות >> הזיכרון נמחק- פרטנר תשלם פיצוי בסך 4,000 ש"ח

הזיכרון נמחק- פרטנר תשלם פיצוי בסך 4,000 ש"ח

מאת: אורנית אבני-גורטלר, עו"ד | תאריך פרסום : 12/11/2007 10:57:00 | גרסת הדפסה

לפסק הדין בעניין שאול עופר נגד חב' פרטנר תקשורת בע"מ

בית המשפט קבע, כי פרטנר תשלם ללקוח, אשר מסר לה את מכשיר הטלפון הנייד שלו לתיקון, וגלה כי 150 מספרי טלפון שהיו בזכרון נמחקו, סך של 4,000 ש"ח.

התובע, איש עסקים, מסר לפרטנר את מכשיר הטלפון הנייד שלו לתיקון.

התובע הדגיש לפני נציגת פרטנר, כי בהיותו איש עסקים ולאור אופי עבודתו אל מול לקוחות וספקים בארץ ובחו"ל, זכרונות הטלפון חיוניים לו ביותר. ואולם, נציגת פרטנר הסבירה לתובע כי החלפת התוכנה, אשר הכרחית לתיקון התקלה במכשיר, גורמת למחיקת כל הזכרונות. משכך, סירב התובע למסור את המכשיר לתיקון.

לאחר בירור נוסף נאמר לתובע, כי ניתן לצרוב את הזיכרון לכרטיס SIM אחר לפני התיקון- דבר שיאפשר את העתקת הזכרון לאחר התיקון למכשיר.

לאור הסבר זה הסכים התובע למסור את המכשיר לתיקון בכפוף לצריבת הזכרון. ואולם, עם קבלת המכשיר התחוור לו, שכ-150 מספרי טלפון לא נצרבו בזכרון המכשיר המתוקן.

בהגנתה, הפנתה פרטנר אצבע מאשימה כלפי התובע עצמו, שלא פעל על פי ההנחיות שניתנו לו לגבות את הזכרון של המכשיר עובר למסירתו לתיקון.

כמו-כן, נציגת פרטנר הסבירה במהלך הדיון, כי על גבי כרטיס SIM לא ניתן לצבור יותר מ- 250 מספרים וכי יתרת המספרים (כ-350 מספרי טלפון) שהיו בזכרון המכשיר של התובע הינם מספרים הנצרבים ישירות על גבי מכשיר הטלפון. לכן, צריבת הזכרון באופן זמני לכרטיס SIM אחר נותנת מענה חלקי בלבד.

התובע עמד איתן בגרסתו, וטען באופן חד משמעי ובלתי מתפשר, שהוא עמד על כך שאם מספר טלפון אחד יימחק מזכרון המכשיר הוא אינו מוכן לבצע את התיקון.

המכשיר לא נמסר לפרטנר בהיסח הדעת

השופט דוד מינץ מבית המשפט לתביעות קטנות בירושלים קבע, כי עיון בנספחים אשר הוגשו לבית המשפט מלמד שהתובע חתם רק על טופס המכונה "שידרוג מכשירים/חידוש תכנית/שירותי אחריות ותחזוקה" ולא על הטופס המכונה "ציוד שהופקד לבדיקה/תיקון/עדכון תכנה", בו אכן מקבל הלקוח על עצמו להסיר את התקני הזכרון עובר למסירת המכשיר לתיקון. לדבריו, דבר זה מלמד שהתובע לא מסר את המכשיר שהיה ברשותו לידי פרטנר בהיסח הדעת.

לאור האמור, נקבע כי על פרטנר לפצות את התובע על נזקיו שנבעו ממחיקת חלק מהזכרון. נפסק, כי התובע נאלץ לבזבז זמן יקר בשחזור מספרי הטלפונים של לקוחותיו, חלקם בדרכים עקלקלות, ולכן יש לפסוק לו סך של 4,000 ש"ח .

לפסק הדין בעניין שאול עופר נגד חב' פרטנר תקשורת בע"מ

למדור צרכנות

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום דיני צרכנות ותיירות באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום דיני צרכנות ותיירות

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ